5% regeling

Als koper van een nieuwbouw woning of appartement heb je het wettelijk recht om bij oplevering de laatste 5% van de aanneemsom in depot te storten bij de notaris. De aannemer mag ook een bankgarantie stellen van 5% van de aanneemsom en deponeren bij de notaris. Je moet dan wel het volledige bedrag betalen aan de aannemer.

Het depot of de bankgarantie valt vrij nadat 3 maanden zijn verstreken na het tijdstip van oplevering, tenzij je als koper voortijdig aan de notaris kenbaar maakt dat je verdere betaling van bedragen wil blijven opschorten (opschortingsrecht). Dit recht heb je als koper alleen indien er tegen het eind van de 3 maanden nog gebreken zijn. Met deze module bereken je het 5% bedrag van de aanneemsom en de termijn van 3 maanden.

Standaard verschijnt als opleverdatum de huidige dag volgens het formaat DD MM JJJJ.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
/ / Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2019 Rekenkeizer