Wettelijke verhoging loon salaris 2023 2024

Berekening


Wanneer moet uiterlijk het loon of salaris betaald zijn in 2023 of 2024? De werkgever heeft de plicht om het loon op tijd aan de werknemer te betalen. Als er in de arbeidsovereenkomst geen betalingstermijn is afgesproken, dan hoeft de werkgever volgens de wet pas uiterlijk aan het eind van de volgende maand of periode je loon/salaris betaald te hebben. In de arbeidsovereenkomst of cao kan eventueel een afwijkende betalingstermijn zijn afgesproken. Als de werkgever te laat is met betalen of niet betaalt, dan heeft de werknemer recht op de wettelijke verhoging afhankelijk van het aantal werkdagen.

Vul de vervaldatum (uiterste dag betalen), de peildatum (berekeningsdatum) en het bedrag van het loon/ salaris in en de module berekent de wettelijke verhoging. De wettelijke verhoging geldt ook voor andere loonvergoedingen zoals vakantietoeslag. De vervaldatum (exclusief) telt niet mee en de peildatum (inclusief) telt wel mee voor het berekenen van het aantal te late werkdagen.

Kies een kalenderjaar tussen 2022 en 2032 en ontdek het aantal te late werkdagen.

De berekening Wettelijke verhoging loon salaris is bijgewerkt voor 2024.
Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Vul de begindatum in volgens het formaat DD MM JJJJ
Vul de einddatum in volgens het formaat DD MM JJJJ en groter of gelijk begindatum
Bruto bedrag groter dan € 0,00 en maximum € 999.999,99.

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers