Rekenkeizer

Maak zelf online je berekeningen

Wettelijke verhoging loon/salarisWanneer moet uiterlijk het loon of salaris betaald worden? De werkgever heeft de plicht om het loon op tijd aan de werknemer te betalen. Als er in de arbeidsovereenkomst geen betalingstermijn is afgesproken, dan hoeft de werkgever volgens de wet pas uiterlijk aan het eind van de volgende maand of periode je loon/salaris betaald te hebben. In de arbeidsovereenkomst of cao kan eventueel een afwijkende betalingstermijn zijn afgesproken. Als de werkgever te laat is met betalen of niet betaalt, dan heeft de werknemer recht op de wettelijke verhoging afhankelijk van het aantal werkdagen.

Vul de vervaldatum (uiterste dag betalen), de peildatum (berekeningsdatum) en het bedrag van het loon/ salaris in en de module berekent de wettelijke verhoging. De wettelijke verhoging geldt ook voor andere loonvergoedingen zoals vakantietoeslag.


Vervaldatum
Vul hier de datum in waarop je loon/salaris uiterlijk betaald had moeten worden. Kijk eventueel na wat er precies in de arbeidsovereenkomst of cao staat over de uiterste betaaldatum. Als er in de arbeidsovereenkomst geen betalingstermijn is afgesproken, dan hoeft de werkgever volgens de wet pas uiterlijk aan het eind van de volgende maand of periode je loon/salaris betaald te hebben.

Peildatum
Vul hier de datum in tot en met wanneer je de wettelijke verhoging wilt berekenen.

Loon/salaris
Vul hier het bruto bedrag in van het loon/salaris of andere loonvergoedingen zoals vakantietoeslag.Vervaldatum1

Vervaldatum2

Vervaldatum3

Vervaldatum4

Peildatum1

Peildatum2

Peildatum3

Salaris1

Dagen te laat

Wettelijke verhoging

Bedrag wettelijke verhoging

Bedrag totaal

verberg
Disclaimer


De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een accountant of een fiscalist. Als je gebruik maakt van onze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Informatie

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen.

contact

Zoeken