Proeftijd arbeidsovereenkomst 2023 2024

Berekening


Bereken hoelang de wettelijke proeftijd is bij een tijdelijk (bepaald) of vast (onbepaald) contract in 2023, 2024, 2025 of volgend jaar. Andere benamingen voor contract zijn dienstverband of arbeidsovereenkomst. De proeftijd bedraagt geen, 1 maand of 2 maanden volgens de Wet Werk en Zekerheid (wwz). In een arbeidsovereenkomst staat meestal een proeftijd maar verplicht is dit niet. Een proeftijd is een soort kennismakingsperiode waarin de werknemer en de werkgever de arbeidsovereenkomst direct kunnen opzeggen (ontslag). Met deze module bereken je de maximale proeftijd.

De proeftijd geldt alleen voor een nieuwe werknemer m/v. Als je als werknemer al eerder in dezelfde functie met dezelfde vaardigheden en verantwoordelijkheden als uitzendkracht, gedetacheerde of als werknemer voor de werkgever gewerkt heeft, dan ben je geen nieuwe werknemer.

Vul de duur van het arbeidscontract en of het een nieuwe werknemer betreft in en je weet de wettelijke proeftijd.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers