Rekenkeizer

Maak zelf online je berekeningen

Minimum uurloon nettoDe overheid bepaalt het wettelijk minimumloon. Hoeveel bedraagt dan het netto minimum uurloon in 2017, 2018 of 2019? Ik ben nog geen 23 jaar. Hoeveel is dan het netto minimum uurloon?

Met deze module bereken je het bruto minimumloon per uur op basis van het wettelijk minimumloon per week gedeeld door de fulltime uren per week. Het netto uurloon wordt berekend op basis van het gemiddelde aantal uren per week. Dit betekent dat het netto minimum uurloon niet voor iedereen hetzelfde is. Het minimumloon wordt jaarlijks per 1 januari en per 1 juli aangepast. Kies de ingangsdatum vanaf 1 januari 2017 en bereken het netto minimum uurloon per de desbetreffende datum en kies de leeftijd van 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 of 23 jaar en ouder. Er wordt geen rekening gehouden met bedrijfsspecifieke inhoudingen.

Per 1 juli 2017 en per 1 juli 2019 wijzigen de minimumloonpercentages vanaf 18 jaar.


Het minimumloon is bijgewerkt t/m 1 juli 2019. Voor de berekeningen van 2019 worden het minimumloon van 1 januari 2019 of 1 juli 2019 en de belastinggegevens van 2019 gebruikt.


Ingangsdatum
Kies hier de ingangsdatum van het minimumloon.

Leeftijd
Kies hier je leeftijd op dit moment.

Leeftijd minimumloon
Kies hier je minimumloon leeftijd op dit moment.

Gemiddelde uren week
Vul hier het aantal gemiddelde uren per week in. Het maximum is 40,00 uren. Als je bijvoorbeeld 24 uur (parttime) werkt van de 40 uur (fulltime), vul je hier 24 uur in.

Uren fulltime
Vul hier het aantal uren per week fulltime in. Het maximum is 40,00 uren. Als je bijvoorbeeld 24 uur (parttime) van de 40 uur (fulltime) werkt, vul je hier 40 uur in.

Loonheffingskorting
Kies hier of de loonheffingskorting wel of niet van toepassing is.

Werkbonus
Kies hier of de werkbonus wel of niet van toepassing is. Je hebt recht op de werkbonus als je geboren bent in een bepaald jaar en arbeidsinkomen hebt.

Voor 2017 dien je geboren te zijn in 1953.


Disclaimer


De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een accountant of een fiscalist. Als je gebruik maakt van onze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Informatie

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen.

contact

Zoeken