Bijtelling privégebruik auto bruto 2023

Berekening


Hoeveel is de fiscale bijtelling in 2024 bij het rijden in een auto van de zaak? Bereken het bruto bedrag van de fiscale bijtelling. Als je in loondienst bent en je rijdt in een (lease)auto van je werkgever dan kan de fiscale 'regeling privégebruik auto van de werkgever' van toepassing zijn. De regeling geldt als je meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers voor de loonbelasting/inkomstenbelasting. Alle andere kilometers die je niet voor je werk rijdt, zijn privékilometers.

Het voordeel dat je hebt van dit privégebruik wordt bij je loon geteld onder aftrek van de eventuele eigen bijdrage die je aan je werkgever betaalt. De bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van je (lease)auto en is meestal 22% van de catalogusprijs van de auto en afhankelijk van de datum eerste toelating/tenaamstelling. Elektrische, waterstof en zonnecelauto's hebben in het algemeen een lagere bijtelling.

Afhankelijk van de leeftijd van je auto (jonger dan 15 jaar, youngtimer/oldtimer), kies je het van toepassing zijnde toelatings/tenaamstellingsjaar en vul je de catalogus- of dagwaarde in. De module berekent dan het bruto bedrag van de fiscale bijtelling per jaar en per loontijdvak eventueel onder aftrek van de eigen bijdrage.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2024.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Voor auto's jonger dan 15 jaar geldt als waarde van de auto de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is de officiële nieuwprijs van de auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Deze prijs is inclusief btw en bpm, en inclusief de accessoires die door of namens de fabrikant of de importeur zijn aangebracht vóór het toekennen van het kenteken aan de auto.

Als een auto ouder is dan 15 jaar, geldt als waarde van de auto vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer. Dat is de normale verkoopprijs van de auto. Als een auto bijvoorbeeld 15 jaar oud wordt op 1 juni, dan geldt voor de eerste 5 maanden de catalogusprijs inclusief btw en bpm en daarna voor de overige maanden de waarde in het economische verkeer.

Het bedrag van de waarde van de auto is groter dan € 0 en maximum € 999.999.
Ongeldige invoer
De eigen bijdrage is maximaal € 999.999.

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers