Rekenkeizer

Maak zelf online je berekeningen

Fiscale bijtelling prive gebruik auto van de zaak bruto netto berekenenHoeveel is de fiscale bijtelling in 2017 of 2018 bij het rijden in een auto van de zaak? Bereken het bruto en netto bedrag van de fiscale bijtelling. Als je in loondienst bent en je rijdt in een (lease)auto van je werkgever dan kan de fiscale 'regeling privégebruik auto van de werkgever' van toepassing zijn. De regeling geldt als je meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers. Alle andere kilometers die je niet voor je werk rijdt, zijn privékilometers.

Het voordeel dat je hebt van dit privégebruik wordt bij je loon geteld onder aftrek van de eventuele eigen bijdrage die je aan je werkgever betaalt. De bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van je (lease)auto en is meestal 25% van de catalogusprijs van de auto. Hoe schoner je auto, hoe lager de fiscale bijtelling.

Afhankelijk van de leeftijd van je auto (jonger dan 15 jaar, youngtimer/oldtimer), kies je het van toepassing zijnde bijtellingspercentage en vul je de catalogus- of dagwaarde en loon/salarisgegevens in. De module berekent dan zowel het bruto als netto bedrag van de fiscale bijtelling als de netto autokosten per jaar en per loontijdvak.


Jaar
Kies hier het kalenderjaar voor de berekening.

Gegevens auto

Leeftijd auto
Kies hier de leeftijd van de auto. Voor auto's van 15 jaar en ouder (youngtimers en oldtimers) wordt de bijtelling berekend over de waarde in het economisch verkeer (dagwaarde).

Cataloguswaarde
Vul hier de cataloguswaarde in van de auto.

Dagwaarde
Vul hier de dagwaarde (waarde economisch verkeer) in van je auto: youngtimer of oldtimer.

Bijtelling
Kies hier het percentage bijtelling van de auto.

Bijtelling
Kies hier het percentage bijtelling van de auto.

Afwijkend %
Vul hier het afwijkende percentage in van de bijtelling.

Afwijkend %
Vul hier het afwijkende percentage in van de bijtelling.

Gegevens loon/salaris

Leeftijd
Kies hier je leeftijd in het gekozen kalenderjaar.

De aow-leeftijd in 2014 is 65 jaar en 2 maanden.

De aow-leeftijd in 2015 is 65 jaar en 3 maanden.

De aow-leeftijd in 2016 is 65 jaar en 6 maanden.

De aow-leeftijd in 2017 is 65 jaar en 9 maanden.

De aow-leeftijd in 2018 is 66 jaar.


Loontijdvak
Kies hier de periode van het loon/salaris (4 weken, maand, kwartaal of jaar).

Loon/salaris bruto
Vul hier het bruto bedrag van je loon/salaris in afhankelijk van het loontijdvak (4 weken, maand, kwartaal of jaar). Het jaarloon/salaris is inclusief alle eenmalige beloningen (vakantietoeslag, winstuikering, overwerk etc.).

Eigen bijdrage prive gebruik auto
Vul hier het bedrag in van de eigen bijdrage prive gebruik auto van de zaak afhankelijk van het gekozen loontijdvak (4 weken, maand, kwartaal of jaar).

Vakantietoeslag%
Vul hier het percentage van de vakantietoeslag in. Het standaard percentage is 8,00%.

Eenmalige beloningen bruto per jaar
Vul hier het jaarbedrag in van de eenmalige beloningen (overuren, bonus, 13de maand, gratificatie en soortgelijke eenmalige bedragen).verberg
Disclaimer


De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een accountant of een fiscalist. Als je gebruik maakt van onze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Informatie

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen.

contact

Zoeken