Algemene heffingskorting geen inkomen 2023 2024

Berekening


De algemene heffingskorting is een korting op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Als je geen of een laag inkomen hebt en een fiscale partner hebt die voldoende belasting verschuldigd is, dan betaalt de belastingdienst de algemene heffingskorting aan je uit.

Elk jaar wordt de uitbetaling van de algemene heffingskorting afgebouwd met 6,667% aan de minstverdienende partner indien deze geboren is na 1962. Dit betekent dat de uitbetaling aan de minstverdienende partner in 2023 helemaal verdwijnt.

De uitbetaling aan de minstverdienende partner geboren voor 1963 wordt niet afgebouwd en blijft na 2023 doorlopen.

Indien de fiscale partner niet voldoende belasting verschuldigd is, wordt de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner deels of niet uitbetaald. De genoemde bedragen bij de berekening zijn dan ook maximum bedragen. Kies een jaar tussen 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 of 2023 en ontdek het maximum bedrag van de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner.

Standaard verschijnt als jaar het huidige jaar 2024.

De berekening algemene heffingskorting geen inkomen is bijgewerkt met de bedragen van 2024.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers