Pensioen en AOW-uitkering bruto netto 2023 2024

Berekening


Als je zowel pensioen als AOW ontvangt in 2023 of 2024 wordt de loonheffing berekend per uitkering en kan het zijn dat je via de inkomstenbelasting nog belasting moet bijbetalen. Met deze module bereken je het totale bedrag van de loonheffing bij samenloop van pensioen en AOW-uitkering. Bij het pensioen vul je het totaal bedrag in van al je pensioenuitkeringen. Je kunt hierbij kiezen uit de loontijdvakken: vier weken, maand of kwartaal. Bij AOW-uitkering kies je het van toepassing zijnde maandbedrag of vul je het afwijkende bedrag in.

Vul in of de loonheffingskorting en eventueel de alleenstaande ouderenkorting wel of niet van toepassing is, en je weet het netto bedrag van het loontijdvak. De AOW-uitkering wordt omgerekend naar het loontijdvak zoals opgegeven bij het pensioen. Je kunt de berekening maken met de belastingtabellen van 2023 en 2024.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2024.

De berekening Pensioen en AOW-uitkering bruto netto is bijgewerkt met de bedragen van 2024.
Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Bruto bedrag pensioenuitkering groter dan € 0,00 en maximaal € 999.999,99.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Bruto maandbedrag AOW uitkering groter dan € 0,00 en maximaal € 1.942,72.
Ongeldige invoer
Bruto maandbedrag AOW uitkering groter dan € 0,00 en maximaal € 1.942,72.
Ongeldige invoer
Bruto maandbedrag AOW uitkering groter dan € 0,00 en maximaal € 1.942,72.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers