Jaarruimte lijfrentepremie 2020 2021

Hoeveel bedraagt je jaarruimte voor de lijfrentepremie in 2020 of 2021? Je jaarruimte is het maximale bedrag dat je in een jaar van de belasting mag aftrekken als lijfrentepremie omdat je in het voorgaande jaar een tekort hebt in je pensioenopbouw.

Voor het berekenen van je jaarruimte in 2020 of 2021 heb je de volgende gegevens van het voorafgaande jaar nodig:

belastingaangifte of jaaropgave voor je jaarinkomen

Uniform Pensioenoverzicht (UPO) voor je pensioenopbouw (factor a)

Standaard verschijnt als kalenderjaar het vorige jaar 2020.

Ongeldige invoer

De jaarruimte over 2018 bereken je met het jaarinkomen en de factor a van 2017.

De jaarruimte over 2019 bereken je met het jaarinkomen en de factor a van 2018.

De jaarruimte over 2020 bereken je met het jaarinkomen en de factor a van 2019.

De jaarruimte over 2021 bereken je met het jaarinkomen en de factor a van 2020.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Werken

Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2021 Rekenkeizer