AOW leeftijd geboortedatum

Berekening


De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop men in Nederland recht heeft op een uitkering van de Algemene Ouderdomswet (AOW). In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden, waarna deze geleidelijk verhoogd wordt naar 67 jaar en 3 maanden in 2028. De AOW-leeftijd hangt af van de levensverwachting van het CBS. De definitieve AOW-leeftijd wordt steeds 5 jaar van tevoren vastgesteld. Eind 2022 is de definitieve AOW-leeftijd voor 2028 vastgesteld. Eind 2023 wordt de AOW-leeftijd voor 2029 bekend. Enzovoort.

De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting en deze kan veranderen op basis van demografische ontwikkelingen. Dit betekent dat de AOW-leeftijd in de toekomst mogelijk verder zal stijgen.

Wil je weten op welke leeftijd je recht hebt op AOW? Dan kan je je geboortedatum invullen en berekenen wanneer je AOW-leeftijd is. Als je geboren bent na 30 september 1961 is de AOW-leeftijd nog niet definitief bekend maar bedraagt minimaal 67 jaar en 3 maanden. Vul de geboortedatum is als DD-MM-JJJJ waarbij het jaar JJJJ tussen 1892 en 2030.

In 1892 en eerder werd een generatie geboren die later de eerste AOW-trekkers zou worden. Toen zij 65 werden, stond Nederland aan de vooravond van de invoering van de Algemene Ouderdomswet op 1 januari 1957. Deze wet, ontworpen door minister Drees, zorgde ervoor dat ouderen voor het eerst een vast inkomen kregen na hun pensioen.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Datum volgens DD MM JJJJ waarbij jaar tussen 1892 en 2030 (4 cijfers)

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers