Rekenkeizer

Maak zelf online je berekeningen

Belastingtarief inkomstenbelasting bij bereiken aow leeftijd berekenenHet belastingtarief bestaat uit inkomstenbelasting en de eerste 2 schijven voor de premies volksverzekeringen. Deze premies volksverzekeringen bestaan uit de aow (Algemene Ouderdomswet), de anw (Algemene nabestaandenwet) en de wlz (Wet langdurige zorg). De premie voor de aow is afhankelijk van je leeftijd. Als je jonger bent dan de aow-leeftijd (66 jaar in 2018 of 66 jaar en 4 maanden in 2019), betaal je wel aow-premie. Vanaf de aow-leeftijd betaal je geen aow-premie meer. Je belastingtarief wordt dan ook lager. In het jaar dat je de aow-leeftijd bereikt heb je een aantal maanden het hoge en en de resterende maanden het lage belastingtarief.

Hoe gaat de belastingdienst hier mee om? De fiscus bepaalt de hoogte van het belastingtarief op basis van een gewogen gemiddelde afhankelijk van de maand waarin je de aow-leeftijd bereikt. De belastingdienst past dit aangepaste tarief toe over het totale inkomen over dat jaar voor het berekening van de aanslag inkomstenbelasting. Met deze module bereken je je aangepaste belastingtarief afhankelijk van de maand waarop je de aow-leeftijd bereikt.


Jaar
Kies hier het kalenderjaar waarin je je aow-leeftijd bereikt.

In 2014 is de aow-leeftijd 65 jaar en 2 maanden.

In 2015 is de aow-leeftijd 65 jaar en 3 maanden.

In 2016 is de aow-leeftijd 65 jaar en 6 maanden.

In 2017 is de aow-leeftijd 65 jaar en 9 maanden.

In 2018 is de aow-leeftijd 66 jaar.


Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2014 is 65 jaar en 2 maanden.

Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2015 is 65 jaar en 3 maanden.

Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2016 is 65 jaar en 6 maanden.

Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2017 is 65 jaar en 9 maanden.

Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2018 is 66 jaar .

Geboortemaand + jaar
Kies hier je geboortemaand en -jaar voor de ingang van je aow-uitkering. De aow-leeftijd in 2019 is 66 jaar en 4 maanden .

Disclaimer


De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een accountant of een fiscalist. Als je gebruik maakt van onze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Informatie

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen.

contact

Zoeken