Rekenkeizer

Maak zelf online je berekeningen

AOW vakantietoeslag nettoIn de maand mei 2018 ontvang je de vakantietoeslag van de AOW-uitkering over de maanden mei 2017 t/m april 2018 van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Door je persoonlijke situatie in te vullen, bereken je met deze module zowel de bruto als de netto vakantietoeslag AOW te betalen in mei 2017, 2018 of 2019 waarbij rekening gehouden wordt met de inhouding voor de zorgverzekeringswet (Zvw) en de loonheffing.

Bij de berekening wordt geen rekening gehouden met een eventuele eigen bijdrage AWBZ/Wlz (langdurige zorg) die de SVB mag inhouden op de AOW-uitkering.


Periode vakantietoeslag
Kies hier de periode van de vakantietoeslag.

Alleenstaande ouderenkorting AOW
Kies hier of de alleenstaande ouderenkorting wel of niet van toepassing is.

Partnersituatie
Kies hier je partnersituatie.

Bedrag uitkering
Vul hier het bruto maandbedrag in van je AOW-uitkering inclusief de verlaagde toeslag. Het maximum op te geven bedrag is € 1.506,55 (juli 2015).

Bedrag uitkering
Vul hier het bruto maandbedrag in van je AOW-uitkering inclusief de verlaagde toeslag. Het maximum op te geven bedrag is € 1.542,26 (juli 2016).

Bedrag uitkering
Vul hier het bruto maandbedrag in van je AOW-uitkering inclusief de verlaagde toeslag. Het maximum op te geven bedrag is € 1.563,62 (juli 2017).

Bedrag uitkering
Vul hier het bruto maandbedrag in van je AOW-uitkering inclusief de verlaagde toeslag. Het maximum op te geven bedrag is € 1.590,83 (januari 2018).

Bedrag uitkering
Vul hier het bruto maandbedrag in van je AOW-uitkering inclusief de verlaagde toeslag. Het maximum op te geven bedrag is € 1.590,83 (januari 2018).

Jaren onverzekerd
Je krijgt een volledig AOW-pensioen als je in de 50 jaar voor je AOW-leeftijd altijd verzekerd bent geweest. Kies hier de eventuele korting van 2% voor ieder onverzekerd jaar.

Jaren onverzekerd partner
Kies hier de eventuele korting van 2% voor ieder onverzekerd jaar van je partner.

Loonheffingskorting
Kies hier of de loonheffingskorting wel of niet van toepassing is.Tips


afkoop pensioen netto: Bereken het netto bedrag van de afkoopwaarde pensioen bij afkoop pensioen van bruto naar netto.

middeling: Bereken hier je eventuele belastingteruggaaf bij middeling bij een wisselend inkomen uit werk en woning (box 1) over 3 aangesloten kalenderjaren (middelingstijdvak).

aow leeftijd: Wanneer krijg je aow? Vanaf 2024 is de aow-leeftijd afhankelijk van de levensverwachting en start op je verjaardag. Bereken hier je ingangsdatum aow.

levensverwachting: Hoe oud word je? 70, 80, 90 of misschien wel 100 jaar! Bereken hier de gemiddelde levensverwachting op basis van de statistieken van het CBS.

aow vakantietoeslag netto: Wil je weten hoeveel aow vakantiegeld je krijgt? Bereken hier van bruto naar netto je aow vakantiegeld / vakantiebijslag.Disclaimer


De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een accountant of een fiscalist. Als je gebruik maakt van onze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.
Informatie

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen.

contact

Zoeken