Pensioen afkoop pensioen bruto netto 2023 2024

Berekening


Wat is het netto bedrag van de afkoop pensioen in 2023 of 2024? Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor de afkoop van een klein pensioen veranderd. De overheid wil dat pensioengeld ook pensioengeld blijft. Heel kleine pensioenen (€ 2 of minder bruto per jaar) zijn vervallen per 1 januari 2019. Kleine pensioen (meer dan € 2 en minder dan € 592,51 (2024) bruto per jaar) blijven bij de pensioenuitvoerder, worden samengevoegd met andere kleine pensioen of gaan naar de pensioenuitvoerder waar je nu pensioen opbouwt.

Als het kleine pensioen bij de pensioenuitvoerder blijft staan, mag de pensioenuitvoerder na 5 jaar alsnog het kleine pensioen afkopen indien je instemt met afkoop. Indien je niet akkoord gaat, blijft het kleine pensioen bij de pensioenuitvoerder staan.

Met deze module bereken je ongeveer het netto bedrag van de bruto afkoop van een klein pensioen door als bijzonder tarief je totale inkomen (inclusief het bruto bedrag afkoop pensioen) te kiezen. Door de berekende belasting te vergelijken met de belasting van de pensioenuitvoerder weet je of je eventueel belasting bij moet betalen of niet. Het exacte bedrag weet je door het invullen van je aangifte inkomstenbelasting. Je kunt de afkoop klein pensioen netto berekenen voor 2023 of 2024. De berekening geldt voor loon uit vroegere dienstbetrekking (groene tabel). Met eventuele revisierente wordt geen rekening gehouden.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2024.

De berekening afkoop pensioen bruto netto is bijgewerkt met de bedragen van 2024.
Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul het bedrag van de afkoop pensioen in: groter dan € 0,00.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers