WW duur uitkering 2023 2024

Berekening


Hoelang duurt je werkloosheidsuitkering vanaf 2023 of 2024? Als je voldoet aan de wekeneis (tenminste 26 weken gewerkt afgelopen 36 weken) heb je recht op een WW-uitkering van 3 maanden. Als je daarnaast nog voldoet aan de jareneis (tenminste 4 jaren gewerkt afgelopen 5 jaren) heb je recht op een werkloosheidsuitkering die afhankelijk is van je arbeidsverleden. Je arbeidsverleden bestaat uit een fictief en feitelijk arbeidsverleden. Je arbeidsverleden kan je vinden op de website van het UWV:

Mijn UWV (arbeidsverleden)

Controleer wel tot welk jaar het UWV het totale arbeidsverleden vermeld heeft en pas dit eventueel aan voor deze berekening. Voor de berekening van 2023 geldt het arbeidsverleden t/m 2022. Voor de berekening van 2024 geldt het arbeidsverleden t/m 2023.

Kies de situatie van de wekeneis en jareneis en vul vervolgens je arbeidsverleden in en je weet de duur van de WW-uitkering. In de berekening is rekening gehouden met de wijziging van de duur van de WW-uitkering per 1 januari 2016 van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden per 1 april 2019.

Als standaard datum van de eerste werkloosheidsdag verschijnt de huidige maand en jaar 2024.

De berekening WW duur uitkering is bijgewerkt met de bedragen van 2024.
Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Het totale arbeidsverleden is groter of gelijk aan het arbeidsverleden vanaf 2016
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers