Wettelijke rente 2023 2024

Berekening


Ontdek het percentage van de wettelijke rente vanaf 1 januari 2010 voor zowel niet-handels- als handelstransacties:

de wettelijke rente voor niet-handelstransacties is de rente die geldt voor alle overeenkomsten met particulieren/consumenten.

de wettelijke rente voor handelstransacties is de rente die geldt voor alle overeenkomsten met bedrijven en de overheid.

Kies de datum en vindt de percentages van de wettelijke rente. De wettelijk rente wordt halfjaarlijks bijgewerkt indien er wijzigingen zijn. Voor 2024 is dat op 1 januari 2024 en 1 juli 2024.

De berekening Wettelijke rente is bijgewerkt met de bedragen van 2024.
Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers