Spaarbedrag negatieve rente

Berekening


De actuele spaarrente komt steeds dichter in de buurt van 0%. Wat gebeurt er met je spaargeld bij een negatieve spaarrente? Bereken hoeveel geld of vermogen (eindkapitaal) je overhoudt van je spaargeld (beginkapitaal) bij een negatieve spaarrente.

Geef je huidige spaargeld op als beginkapitaal en bereken je eindkapitaal. Als rentepercentage kan je een percentage opgeven tussen 0% en -100%. Als standaard rentepercentage verschijnt -0,5%. Je kunt de berekening maken voor jaren of maanden en ontdek hoeveel van je spaarkapitaal overblijft bij een negatieve spaarrente.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Vul het bedrag in van je spaargeld (beginkapitaal) tussen € 0 en € 10 miljoen.
Vul het percentage in van de rente per jaar tussen 0% en -100%.
Ongeldige invoer
Vul het aantal hele maanden van de looptijd in tussen 0 en 1.200 maanden (100 jaren).
Vul het aantal hele jaren van de looptijd in tussen 0 en 100 jaren.

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers