Jaarrente naar maandrente

Berekening


Hoeveel bedraagt de effectieve rente (rente over rente) per maand op basis van de rente per jaar.? Met deze module bereken je het rentepercentage per maand door het invullen van het rentepercentage per jaar. Je kunt de rente per jaar met maximaal 10 cijfers achter de komma invullen. Als standaard verschijnt 1,25% als rente per jaar.

Kies met hoeveel cijfers achter de komma je de effectieve rente per maand wilt berekenen (maximaal 10 decimalen). Standaard verschijnt de keuze met 2 cijfers achter de komma.

Ter vergelijking wordt de rekenkundige rente per maand getoond op basis van het rentepercentage per jaar gedeeld door 12 maanden. De rekenkundige rente per maand zal wat hoger zijn dan de effectieve rente per maand. Hoe meer cijfers achter de komma, hoe beter je het verschil kunt zien tussen de effectieve rente (rente over rente) per maand en de rekenkundige rente per maand.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Vul het percentage in van de rente per jaar.
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers