Seizoenen 2022 2023 2024

Berekening


Elke drie maanden begint een nieuw seizoen (jaargetijde): lente, zomer, herfst en winter. Met deze module bereken je de begin- en einddatums van deze vier seizoenen (jaargetijden) in 2023, 2024 of {snippet jaar+1}, waarbij je kunt kiezen uit de astronomische of meteorologische seizoenen en het noordelijk of het zuidelijk halfrond.

De astronomische seizoenen beginnen omstreeks de 21ste of 22ste dag van maart, juni, september en december. De meteorologische seizoenen beginnen op de 1ste dag van maart, juni, september en december.

Kies hier een kalenderjaar tussen 2014 en 2040 en ontdek op welke datum de seizoenen beginnen. Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2024.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers