Datum Romeinse cijfers

Berekening


Hoe schrijf je het huidige jaar 2024 in Romeinse cijfers? Romeinse cijfers zie je vaak op oude gebouwen en worden dan gebruikt om jaartallen aan te geven. De Romeinen gebruikten de letters I, V, X, L, C, D en M om de combinatie van getallen te maken. Misschien vind je het wel leuk om je geboortedatum of een andere belangrijke persoonlijke datum weer te geven in Romeinse cijfers bijvoorbeeld voor een tattoo.

Met deze module bereken je de Romeinse cijfers van een datum of getal. Je kunt bij ons drie type berekeningen maken: dag-maand-jaar, maand-jaar en jaar/getal. Bij het jaar of jaar/getal kun je een getal opgeven tussen 1 en 3999.

Bij de berekening kan je het formaat (volgorde dag, maand en jaar) van de datum aanpassen. Bij het jaar heb je de mogelijkheid uit 2 (JJ) of 4 posities (JJJJ). Als scheidingsteken tussen de datum kan je kiezen uit verschillende tekens (schuine streep, streep, punt, apostrof, komma, ster, hekje, som, plus, dubbele punt, tilde, backslash, underscore of spatie). Als standaard verschijnt de streep.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Datum volgens DD MM JJJJ waarbij jaar tussen 0001 en 3999 (4 cijfers)
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers