• Home
  • Bedrijf
  • Premie bijdrage Zvw ZZP-er 2019 2020 2021

Premie bijdrage Zvw ZZP-er 2019 2020 2021

Hoeveel bedraagt de premie Zvw voor de zzp-er in 2020, 2021 of 2022 over de winst uit onderneming? Als zzp-er kan je naast je onderneming nog andere inkomsten hebben bijvoorbeeld werk in loondienst of een uitkering. De werkgever of uitkeringsinstantie draagt de inkomensafhankelijke zorgverzekeringswet premie af als werkgeversheffing of houdt de premie in op het loon of uitkering als eigen bijdrage Zvw. De eigen bijdrage Zvw over de winst uit onderneming betaal je als zzp-er via een aanslag Zvw (lage percentage).

Als het totaal van al je inkomsten per jaar meer is dan het jaarmaximum van 2020, 2021 of 2022 wordt de premie berekend tot het jaarmaximum. Bij de berekening van de premie of bijdrage Zvw over de winst uit onderneming wordt rekening gehouden met de al betaalde premies over werk en uitkering en het jaarmaximum. Het is mogelijk dat je geen premie hoeft te betalen als de inkomsten uit werk in loondienst en/of uitkering hoger zijn dan het jaarmaximum.

Met deze module bereken je het bedrag van de eigen bijdrage Zvw over de winst uit onderneming als zzp-er voor 2020, 2021 of 2022. Vul de jaarbedragen van de winst uit onderneming, loon uit dienstbetrekking en/of uitkering apart in zodat er gerekend kan worden met het jaarmaximum per dienstbetrekking of uitkering.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2021.

De berekening premie bijdrage Zvw ZZP-er is bijgewerkt met de bedragen van 2021.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Werken

Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2021 Rekenkeizer