Incassokosten berekenen

Berekening


Hoe hoog mogen incassokosten zijn? Als een openstaande rekening niet op tijd betaald is, mag de schuldeiser kosten in rekening brengen om het openstaande bedrag te innen. Per 1 juli 2012 is er een wettelijk maximum voor de buitengerechtelijke incassokosten voor eenvoudig vast te stellen vorderingen. De wet is met name bedoeld om consumenten te beschermen tegen te hoge incassokosten. Er geldt een minimum van € 40 en een maximum van € 6.675.

Met deze module bereken je de incassokosten die maximaal in rekening gebracht mogen worden. Indien de schuldeiser niet btw-plichtig is, mogen de incassokosten verhoogd worden met het btw percentage bij inschakeling van een incassobureau.

De meeste schuldeisers zijn wel btw-plichtig. Als de schuldeiser niet btw-plichtig is, kan deze de door het incassobureau in rekening gebracht btw niet verrekenen. De schuldeiser mag dan de incassokosten verhogen met een percentage dat gelijk is aan het geldende btw percentage. Voorbeelden van niet btw-plichtige schuldeisers zijn particulieren, verhuurders, medische beroepen, verzekeraars, overheid, banken en onderwijsinstellingen.

Beweeg met de muis over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Vul het bedrag van de nog niet betaalde factuur of facturen in.

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.

Meest bekeken

Nieuwste berekeningen

8

Thema's

127

Berekeningen

>3.000.000

Bezoekers